Europalaan 400 3526 KS Utrecht

Nieuw hoofdkantoor BDVC in Utrecht

Op 24 juni opende het BDVC haar nieuwe hoofdkantoor in Utrecht aan de Europalaan 400.

Vanuit de nieuwe locatie zal komend jaar intensief met de Economic Board van Utrecht gewerkt worden aan de ontwikkeling van een regionaal Center for Digital Transformation (C4DT). 
De centrale ligging biedt daarnaast een belangrijk voordeel om nationaal een verbindende rol te spelen. 
BDVC zet daarmee een eerste stap in de ambitie om met diverse partners een landelijk netwerk van regionale Centers for Digital Transformation op te zetten. In deze Centers zal naast data ook kennis en faciliteiten rond kunstmatige intelligentie (AI), Blockchain en Cyberweerbaarheid worden ontsloten voor concrete toepassing.  De behoefte van regionale economisch sterke ecosystemen staat daarbij centraal. 
De eerste voorbeelden van samenwerking worden inmiddels gerealiseerd. Zo wordt de nieuwe locatie gebruikt als ‘clubhuis’ van PLDN, en zijn wordt in Brabant samengewerkt met het Data Value Center voor de Smart Industry
 
Ontwikkeling van de Centers past in de strategie van de Europese Unie om te komen tot een netwerk van regionale Digital Innovation Hubs die als instrument gekoppeld zijn aan de Regionale Smart Specialisation Strategies (RS3).

Meer informatie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.