1e Big Data Hub
Small Big Data Congress 12 sept 2016
 
Op maandag 12 september 14.00 - 17.00 presenteerden TNO en het Big Data Value Center, in samenwerking met de Amsterdam Innovation Arena, het Small Big Data Congress. Tijdens dit evenement werd de eerste Big Data Hub van Nederland wereldkundig gemaakt!

Hier staan de filmpjes die tijdens dit SBDC zijn gemaakt van de keynotes en de Pitches

 
De keynotes van het congres gaan in op deze unieke samenwerking tussen het Big Data Value Center en de Amsterdam Innovation Arena in het kader van Commit2Data:
- Franc Weerwind, burgemeester Almere en VNG lead gemeentelijk informatiebeleid Over het belang van digitalisering en samenwerking op het terrein van (big) data tussen gemeentes
- Henk van Raan, Chief Innovation Officer Amsterdam ArenA, en Jan Wester, directeur Big Data Value Center
Over de samenwerking tussen de ArenA en Big Data Value Center als eerste Big Data Hub
- Henk Jan Vink, directeur Networked Information TNO
Over Commit2Data en hoe met big data hubs tot valorisatie te komen
- Sander Klous, hoogleraar Big Data ecosystemen aan de UvA en global lead KPMG
Over het belang van big data en de hoe data governance voor de Big Data Hub geregeld is
- Melanie Peters, directeur Rathenau Instituut
Zal als dagvoorzitter van het congres de verbinding leggen tussen bovenstaande verhalen.
 
Het Small Big Data Congress presenteert daarnaast een representatieve doorsnede van concrete toepassingen op basis van Big Data in Nederland. Hierbij wordt de verbinding gelegd tussen vraag en aanbod van data, de koppeling van reële behoefte aan oplossingen. Het Small Big Data Congress is bedoeld om de fascinerende combinaties van unusual suspects die hierdoor ontstaan tussen bedrijven, overheden en kennisinstellingen te versterken. Spijker uw big data kennis bij en laat u inspireren door de enorme variatie aan toepassingen.
 
Na de keynotes wordt u in parallelle sessies, middels een serie 2 minuten pitches, in stroomversnelling meegenomen door allerlei initiatieven van Big Data in Nederland. De parallelle sessies zijn onderverdeeld in 2 thema’s, waarbij zowel de vraag als het aanbod binnen dit thema aan de orde komen:
- Duurzaam en klantgericht met big data
- Betaalbaar en betrouwbaar met big data
 
Na de pitches is er een netwerkronde met een borrel waar u de sprekers terug kunt vinden om meer te weten te komen.
Bent u dus geïnteresseerd in concrete waarde creatie met Big Data? Wilt u weten wat er speelt op het gebied van toegepast onderzoek en ontwikkeling en wat er bereikt is met behulp van Big Data? En wilt u bij de lancering van de eerste Big Data Hub in Nederland aanwezig zijn? 
Meldt u zich dan nu aan! Het congres vindt plaats op maandag 12 september tussen 14.00 – 17.00 in de Amsterdam ArenA. U kunt zich opgeven via onze website door onderaan naar het aanmeldformulier te gaan. https://www.tno.nl/nl/over-tno/agenda/2016/small-big-data-congress/