Over het Big Data Value Center

Het Big Data Value Center is een uniek innovatieplatform op het gebied van big data oplossingen voor de overheid en het MKB. Wij laten hen zien hoe zij veel slimmer en efficiënter beleidskeuzes kunnen maken door hun eigen data met externe data te combineren, te analyseren en op een andere manier te gebruiken. Waarde is voor het Big Data Value Center meer dan euro’s alleen: waarde gaat ook over persoonlijk welzijn, duurzaamheid en sociale betrokkenheid. Het Big Data Value Center biedt altijd een concreet advies, maar vooral nieuwe kennis, inzichten en businesscases waarmee organisaties direct aan de slag kunnen.

Samenwerkingspartners Big Data Value Center

Het Big Data Value Center is een initiatief van de Economic Development Board Almere in samenwerking met TNOSURFsaraeScience CenterAmsterdam Economic Board en de Economic Board Utrecht. Daarnaast werken wij intensief samen met onze partners waaronder de Kamer van KoophandelIBM en KPN. Door het bundelen van al deze kennis en netwerken zijn wij in staat om big data vraagstukken om te zetten naar handelbare data om zo effectievere diensten en producten uit de organisatie te halen.

Big data kennis delen

Maar bij het Big Data Value Center kan men ook terecht voor het vergroten van het persoonlijke kennisniveau over big data vraagstukken en oplossingen.

Big data netwerkplatform

Zo organiseert het Big Data Value Center iedere twee maanden inspirerende ‘Big Data MKB-café’ bijeenkomsten. Tijdens deze kleinschalige netwerk-evenementen staat iedere keer een ander MKB-datavraagstuk centraal. Inspirerende sprekers uit het vakgebied behandelen thema’s als open, semi-open en gesloten data, maar ook worden er regelmatig hands-on sessies georganiseerd waarvoor organisaties hun eigen vraagstuk kunnen indienen. 

Big data kennisbank

Daarnaast is het Big Data Value Center ook het (online) kennisplatform op het gebied van big data. Op onze website kan men terecht voor het laatste nieuws, interessante whitepaperscases en videomateriaal over big data vraagstukken en oplossingen.

Benieuwd wat het Big Data Value Center voor u kan betekenen?

Het Big Data Value Center ziet iedere dag weer volop kansen en nieuwe verbanden in data-analyses waaruit praktische toepasbare oplossingen ontstaan. Daarmee maken wij Nederland veiliger, duurzamer en gelukkiger en lossen we maatschappelijke problemen op. Bij wat voor type big data vraagstuk kunnen wij u ondersteunen?

> Big data oplossingen voor de (gemeentelijke) overheid

> Big data oplossingen voor het MKB