Big Data oplossingen voor het MKB

De economische en maatschappelijke waarde van big data wordt op vele miljarden geschat en een fors deel daarvan komt uit het MKB. Bij steeds meer MKB-organisaties begint dan ook het besef door te dringen dat er hier wat te halen valt. Er zijn volop kansen om meer waarde te halen uit eigen data, al dan niet in combinatie met externe data zoals bijvoorbeeld social media of open data.

Uniek MKB+ partnernetwerk

Er wordt dan ook veel over big data gepraat, maar concretisering blijft voor velen een uitdaging. Grote bedrijven kunnen specialisten inhuren of in dienst nemen, het MKB heeft daar minder kans toe. Hierdoor blijven er kansen liggen. Om MKB-organisaties op een laagdrempelige manier de kans te bieden om op praktische wijze kennis te maken met state-of-the-art big data analyse- en visualisatietools heeft het Big Data Value Center een speciaal MKB+ partnernetwerk opgericht.

Uniek aan dit netwerk is dat er een experimenteeromgeving beschikbaar is met toegang tot big data analysetools van toonaangevende leveranciers én de kans om ook met eigen of externe big data aan de slag te gaan. Onder leiding van specialisten (kenners van analysetools of data scientists die op een andere manier omgaan met data en hier inzichten uithalen) kan het MKB in het Big Data Value Center kijken wat big data oplossingen voor hun organisatie kunnen betekenen. Bij ons kan het MKB experimenteren, leren en de resultaten direct toepassen in de praktijk.

Hands-on met big data aan de slag

Uit de verhalen van MKB-organisaties die inmiddels deelnemen aan het partnernetwerk is een duidelijke overeenkomst te ontdekken. Het begint met inspiratie, een visie of gewoon een hoeveelheid data waarbij het gevoel bestaat dat er veel meer waarde uit te halen moet zijn. Of waar simpelweg veel efficiënter en effectiever mee kan worden omgegaan. Vervolgens wordt er hands-on mee aan de slag gegaan. Hun ervaring leert ook dat het niet alleen een technische aangelegenheid is. Het gaat er meer om dat de vragen vanuit de business moeten komen. De Big Data analysetools zijn dan vervolgens het hulpmiddel om de vragen te kunnen beantwoorden.

MKB netwerkbijeenkomsten en online kennisportal

Naast het MKB+ partnernetwerk kan het MKB bij het Big Data Value Center ook terecht voor het vergroten van het persoonlijke kennisniveau over big data vraagstukken en oplossingen. Zo organiseren wij iedere twee maanden inspirerende ‘Big Data MKB-café’ bijeenkomsten. Tijdens deze kleinschalige netwerk-evenementen staat iedere keer een ander MKB-datavraagstuk centraal. Daarnaast is het Big Data Value Center ook het (online) kennisplatform op het gebied van bigdata. Op onze website kan men terecht voor het laatste nieuws, interessante whitepaperscases en videomateriaal over big data vraagstukken en oplossingen. Bent u een MKB’er en bent u benieuwd wat het Big Data Value Center voor uw organisatie kan betekenen? Neem nu contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek.

 

MKB
handen
Hands-on sessie met data voor het MKB
20 juli 2015
Ontdek de waarde van uw data. Maak gratis gebruik van onze data scientists en data specialisten om te ontdekken of uw data meer waarde kan creeëren voor uw bedrijf.
Lees meer...
Dollarphotoclub 59583021 klein
MKB-Café
 
Onze MKB-café's zijn inspirerende bijeenkomsten met sprekers over (big)data, data visualisatie, data-analyse en mogelijkheden voor het MKB. Het gaat om de awareness om iets te gaan doen met data. 
Lees meer...
Dollarphotoclub 55681557 klein
MKB+ Partnernetwerk BDVC
20 juli 2015
Het MKB+ Partnernetwerk is bedoeld voor bedrijven die willen kijken wat Big Data oplossingen voor hun organisatie en hun klanten kunnen betekenen. Deelname biedt een aantal aantrekkelijke voordelen....
Lees meer...