Agenda

PLDN Linked Bier Zutphen
Dinsdag, 20 Juni 2017, 17:00 - 20:00
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contact Dimitri van Hees email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nu alle feestdagen en zelfs de Week van het Nederlands Bier weer achter de rug zijn heb ik eindelijk tijd gevonden om een update te geven over ons ‘Linked Bier’ project. De afgelopen sessie bij Jopen in Haarlem hebben we afgesproken dat we klein gaan starten, met in ieder geval de realisatie van de volgende punten: 

  • Nederlandse brouwerijen verzamelen, verlinken, ‘API-ficeren’ en tonen op een kaart
  • Begin van het maken van een vocabulaire voor brouwerijen en bieren op basis van bestaande databronnen, wat uiteindelijk de fundering voor een schema.org extensie kan worden
  • Bovenstaande naar buiten uitdragen als ‘DBeerPedia’

Zoals jullie gemerkt hebben is de tussentijdse werksessie nog niet geweest, maar wellicht vindt men nog tijd om e.e.a. voor te bereiden voor de volgende sessie op dinsdag 20 juni in Zutphen bij de stadsbrouwerij aldaar. Schroom vooral niet om je laptop mee te nemen zodat we deze keer direct aan de slag kunnen!

Het programma voor Zutphen is als volgt:

17:00: Ontvangst met een biertje

17:15: Rondleiding

17:45: Start werksessie met proeverij en hapje eten

20:30: Einde + naborrel (eigen rekening)

Ik heb een Slack aangemaakt die je kunt joinen op https://join.slack.com/dbeerpedia/signup. Als je een ander e-mailadres hebt dan een van de optionele domeinen: laat het dan event weten zodat ik deze kan toevoegen. Hiermee kunnen we directer communiceren en kunnen we op de hoogte blijven van de voortgang op bijvoorbeeld Github.

Aanmelden voor dit evenement kan via de volgende link: https://goo.gl/forms/a5HzUw9wPHrpKR2U2

Hopelijk tot dan en anders tot ‘Slacks’!

Locatie Stadsbrouwerij Zutphen