Agenda

We Feed The City: Werken aan de nieuwe Markt
Zondag, 23 Juni 2019, 00:00 - 17:00
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contact Hans van Bragt

We Feed the City 2019

UITNODIGING VOOR DE REGIO TAFEL

Werken aan de Nieuwe Markt

Op zondagmiddag 23 juni vindt de manifestatie 'de Nieuwe Markt' plaats in het Scheepvaartmuseum. Dit is de slotmanifestatie van het WeMakeThe.City festival en vervolg op de eerste WeFeedThe.City bijeenkomst in 2018. Centraal thema is ‘de Nieuwe Markt’ als concrete plaats en metafoor om de verbinding tussen regio en de stad te versterken, en daarmee de korte keten te verder te helpen.

Stad en regio samen aan tafel

  • De markt is van oudsher de plek waar stad en land elkaar vinden. Haar positie, functie en ontwikkeling is echter achtergebleven bij nieuwe uitdagingen en behoeften vanuit de samenleving. Met de aandacht voor lokaal en gezond voedsel zijn er kansen voor een ‘Nieuwe Markt’. Markten in de regio kunnen gezamenlijk een significant afzetpotentieel bieden voor de regionale voedselketen. Een potentie dat tot nu toe nog onvoldoende is ontgonnen. Ook kan de ‘Nieuwe Markt’ een trefplaats zijn voor sociale ontmoeting en een nieuwe ‘commons’ vormen als basis voor nieuwe vormen van regionale economie.

Menu

  • Tijdens de regio manifestatie staan kansen, uitdagingen en initiatieven die samenkomen rond ‘de Nieuwe Markt’ centraal. Kernthema’s zijn: 1) Kansen voor regionale en stadslandbouw, 2) Uitbouw van korte ketens, en 3) De kracht van ‘Food commons’. Ook is er ruimte voor minder bekend thema’s verbonden aan ‘de Nieuwe Markt’ als: ICT, data, gezondheid, etc.

Tafelgenoten

  • Aan de regio tafel worden sleutelpersonen die ‘Nieuwe Markt’ kunnen vormgeven uitgenodigd, waaronder beslissers, verbinders en doeners. Hiertoe behoren: regionale en lokale beleidsmakers, boeren uit de regio, stadslandbouwers, professionals uit de ambulante handel en retail, korte keten ondernemers, maar ook betrokken burgers en ‘doeners’ die al met concrete initiatieven en bedrijvigheid bezig zijn.

Regionale verbinding

  • We geloven in de kracht en wijsheid van de regio zelf, en willen die tijdens de bijeenkomst mobiliseren. Dat betekent ruim baan voor luisteren, inspireren en ontmoeten. Gedeelde regionale eigenaarschap groeit van onderen naar boven. Tijdens de Regio Tafel werken we samen toe naar een manifest met stappen en aanbevelingen voor beleid en praktijk.

We Feed the Region

  • Aan de Regio tafel mag goed en gezond voedsel en samen genieten van de smaak van de region niet ontbreken. Een selectie van lokale chefs, die blijk geven hun persoonlijke betrokkenheid bij ‘de Nieuwe Markt’, bieden ons speciaal voor deze manifestatie een heerlijke pure regio brunch aan. smakelijke voortzetting! 

Programma 

  • 12.00 - 12.10  Welkom van het Scheepvaartmuseum12.10 - 12.30  Intro ‘de Nieuwe Markt’ als trefpunt van vraag en aanbod van gezond en lokaal voedsel en broedplaats voor regionale economie 12.30 - 13.00  Inspirerende pitches van initiatieven rond 4 centrale thema's: Regionale en stadslandbouw, Korte Ketens, Food Commons en Open Space13.00 - 14.00  Tafel Gesprekken a.h.v. pitches14.00 - 15.00  Interactieve workshop over kansen en uitdagingen voor 4 centrale thema’s15.00 - 16.00  Wrap up en formuleren aanbevelingen en ideeën voor Manifest16.00 - 16.30  Presentatie regio Manifest ‘Naar een Nieuwe Markt voor duurzaam en gezond voedsel in stad en regio’16.30 - 17.00  Afsluiting en Netwerkborrel

 

Het programma van We Feed the City is tot stand gekomen dankzij medewerking van tal van regionale partners en wordt georganiseerd door de hieronder genoemde organisatie. Locatie, buffet en faciliteiten wordt u aangeboden door het Scheepvaartmuseum, de chefkoks uit de buurt en de leveranciers uit de regio.

http://bit.ly/wefeedthecity 

 

We hopen dat je komt!

Met vriendelijke groet,

Food Council MRA

Locatie Scheepvaartmuseum Kattenburgerplein 2 1018 KK Amsterdam Nederland