Agenda

Transparante Algoritmes voor beter beleid
Donderdag, 28 November 2019, 09:00 - 17:00
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contact Dion Koerntjes Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Op 28 november organiseren wij net zoals voorgaande jaren een ‘data en beleid congres’ genaamd ‘Transparante Algoritmes voor beter beleid’ in Den Haag. Het congres zal dit jaar ingaan op de randvoorwaarden voor een verantwoord gebruik van algoritmes alsmede op de vraag hoe het overheidsbeleid algoritmes beter kan benutten. Het congres zal dit jaar worden voorgezeten door Jeroen van den Hoven (Professor Ethiek en Technologie, TU Delft). In de bijlage ontvangt u het meest recente conceptprogramma.

Gezien de overeenkomstige doelgroep en interesse gebied van het Linked Data Platform Nederland en het congres denken wij dat het interessant is om, net zoals bij de ‘data leergang’ van dit jaar en het ‘data en beleid congres’ van vorig jaar, weer samen te werken. Net zoals vorige geaccepteerde voorstellen van de vorige evenementen, zou de samenwerking inhouden dat Platform Linked Data Nederland het congres actief promoot onder haar leden, dat leden van Platform Linked Data Nederland een korting van ruim 15% krijgen op tickets en dat wij het logo van Platform Linked Data Nederland meenemen in alle congresuitingen.

Locatie Sociëteit De Witte, Den Haag