Agenda

Knowledge Graphs & Linked Data Event
Woensdag, 22 Januari 2020, 09:30 - 16:30
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contact Hans van Bragt

Op 22 januari staat het Linked Data event van Nederland in het teken van Knowledge Graphs. In het programma onder meer een keynote van Prof. Michel Dumontier, mede-grondlegger van het concept FAIR data wat inmiddels een enorme vlucht heeft genomen. In zijn presentatie staat hij ook stil bij het toepassen van FAIR data in de bio-medische sector. Maar daarnaast nog meer implementaties die op dit moment lopen in Nederland: zoals bij de Politie, de Douane, en de laatste ontwikkelingen bij DISgeo, een overheidsproject waarin de basisregistraties van Nederland met elkaar gekoppeld worden.

Naast aandacht voor de toepassingen ook de nieuwste ontwikkelingen vanuit de wetenschap: met Mariette Lokin (Belastingdienst) die vertelt over Wendbare Wetgeving, waar ze recent op is gepromoveerd. Maar ook Jacopo Urbani die recent de best paper award heeft gewonnen op het toongevende International Semantic Web Conference (ISWC).

Te veel om op te noemen! Maar in ieder geval een ideale kans om snel weer “bij” te zijn op het gebied van linked data, fair data, knowledge graphs, semantic web en meer…
Aanmelding is geopend! Voor meer informatie en inschrijven. We hebben maximaal plek voor 130 bezoekers bij Beeld en Geluid te Hilversum.

 

Locatie Beeld en Geluid Hilversum