Agenda

PLDN & Kennisplatform (Big) Data Sessie
Donderdag, 22 April 2021, 15:00 - 16:45
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Contact Hans van Bragt

PLDN & Kennisplatform (Big) Data Sessie - 22 April 2021

(Linked) Data oplossingen voor de Gebouwde Omgeving


Op 22 April organiseren het Platform Linked Data Nederland en het Kennisplatform (Big) Data gezamenlijk een sessie met als thema Data toepassingen voor de Gebouwde Omgeving. In een drietal blokken gaan we in op cases binnen de Nederlandse overheid, en telkens wordt de business focus belicht, en ook stilgestaan bij de (technische) implementatie hiervan.

Datum: Donderdag 22 april 2021
Tijd: 15:00-16:45 uur

Locatie: Online sessie

Aanmelden: Aanmeldformulier

Programma

15:00 Welkom en intro - - Erwin Folmer (Kadaster / Universiteit Twente) en Natalie Moreno Robles (Kennisplatform (Big) Data)
15:10 Blok 1 - Kleine Datasets: FAIR Samenwerking in de ondergrond Regio Rotterdam
  Evides werkt samen met Stedin, de gemeente Rotterdam en Hoogheemraadschap Schieland & Krimpenerwaard aan de use case ‘samenwerken in de ondergrond’, het FAIR maken van deze datasets en het opbouwen van een FAIR data SidO community. Sprekers: Jan Voskuil (Taxonic) en Arnout van Dael (CGI)
15:40 Blok 2 - Een Linked Data-benadering om modelgebaseerd Asset Management te versnellen
  Geconfronteerd met de huidige druk op kosten en planning van Asset Management projecten, is er een dringende behoefte om het Asset Management proces te verbeteren en wordt 'digitalisering' vaak genoemd als mogelijke oplossing. In de presentatie richten we ons op hoe twee organisaties de overgang maken naar een op modellen gebaseerd proces voor Asset Management door Linked Data te gebruiken in tegenstelling tot het huidige documentgebaseerde proces. Spreker: Eelco van Essen (Semmtech)
16:10 Blok 3 - Inspiratie
  * Prijswinnaars - Amsterdam (via Hans van Bragt) (15 min)
* 3D Linked Data Digital Twin; De mobiliteitsdemo van NDW, Kadaster, CGI (sprekers: Henk van Haaster (CGI) en Tony Baving (Kadaster) (15 min)
16:40 Afsluiting – Erwin & Natalie
16:45 Einde
Locatie Online
www.pldn.nl