BVCD Posters A4 Wijkproblemen

Big data voorspelt wijkproblemen en kansen

Op dit moment gebruiken veel gemeenten enkel traditioneel onderzoek om te onderzoeken wat er in hun wijken gaande is. Op basis van deze informatie maken zij hun beleidskeuzes en bepalen zij de middelen die zij gaan inzetten om problemen in de wijken op te lossen of verdere problemen in de toekomst te vermijden. Het Big Data Value Center is van mening dat deze belangrijke beslissingen veelal op basis van te weinig data worden gemaakt. Gemeenten beschikken vaak over een enorme hoeveelheid aan data die hen veel meer inzichten kan verschaffen.

Het Big Data Value Center ondersteunt gemeenten bij het ontsluiten, koppelen en interpreteren van alle data om zo tot een integraal en realtime inzicht van de stad te komen. Onze data-analyses bieden hen inzicht in wat er gaande is in de diverse wijken. Is bijvoorbeeld de kans aannemelijk dat er in een bepaalde wijk problemen ontstaan, nu of in de toekomst? Of welke wijken hebben juiste potentie om uit te groeien tot een hotspot?

Verrijken, combineren en analyseren van big data

Om tot deze inzichten te komen verzamelt en analyseert het Big Data Value Center onder andere informatie over de bevolkingssamenstelling, inkomen, huurachterstanden, zorgconsumptie en schooluitval binnen de diverse wijken. Wij verrijken en combineren deze data vervolgens met signalen van jeugd- en welzijnswerkers en de politie. Op deze manier kunnen problemen in kaart worden gebracht, waarop de gemeente vervolgens kan anticiperen door maatregelen te nemen.

Benieuwd hoe het Big Data Value Center uw gemeente kan ondersteunen bij het in kaart brengen van wijkproblemen? Neem dan nu contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek. Het team van het Big Data Value Center staat voor u klaar!