BVCD Posters A4 Evenementen

Big data voorkomt risico’s bij grote evenementen

De burgemeester van de gemeente Haren had bij Project X ongetwijfeld graag inzicht gehad in het managen en controleren van de crowd toen een 15-jarige inwoonster per ongeluk 16.000 mensen op haar verjaardagsfeestje uitnodigde. Maar ook bij geplande grootschalige evenementen is het van essentieel belang dat gevaarlijke situaties voor de omgeving en bezoekers kunnen worden voorkomen.

Het Big Data Value Center ondersteunt gemeenten bij het analyseren van beschikbare data en data-monitoring. Zo analyseren wij mensen in aantallen en dichtheid, de stemming van het publiek, hun aanlooproute en de knooppunten die een flessenhals kunnen vormen. Al deze data zetten wij vervolgens om in een op maat gemaakt ‘crowd-model’. In dit model koppelen wij alle data en voorspellen we de situatie in de tijd. Hiermee kunnen gemeenten en evenementenorganisaties tijdig maatregelen nemen en mogelijke problemen voorkomen.

Bent u ook benieuwd hoe uw gemeente risico’s bij grote evenementen kan voorkomen? Neem dan nu contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek. Het team van het Big Data Value Center staat voor u klaar!