BVCD Posters A4 Afval

We zien afval niet als kostenpost 

De meeste afvalstromen kosten een gemeente geld voor de verwijdering. Slechts een paar afvalstormen leveren geld op. Uw afvalstroom hoeft geen kostenpost te zijn. Wij vinden economische waarde uit uw afvalstromen binnen een circulaire en duurzame verwerking. Kijkend vanuit uw situatie en gegevens verbinden wij afvalstromen aan economische waarde, werkgelegenheid en vernieuwende oplossingen. Hiermee kunt u meer waarde halen uit uw afval.

- U levert data over bijvoorbeeld uw processen, stromen of kosten.
- Wij voegen data toe om economische en circulaire kansen aan te tonen
- Op basis van urgentie en situatie worden een aantal stromen aangewezen om in detail de economische waarde kansen inzichtelijk te maken.
- U heeft nu onderbouwde mogelijkheden om meer te halen uit uw afval.

Centrale vraag: welke afvalfracties hebben de grootste potentie om via een ander (nieuw) circulair productieproces een betere business case op te leveren?

Haal meer uit uw afval

Onderzoek naar de afvalstromen in Almere levert informatie over de hoeveelheid en kosten per afvalstroom. Door de afvalstromen die het meeste kosten te verlagen, behaal je al snel een structurele besparing. Is er inzicht dan is de volgende stap om samen met bedrijven in de afvalverwerkende industrie te kijken naar andere oplossingen per afvalstroom.

Bent u ook benieuwd hoe uw gemeente kosten kan besparen? En wilt u economische en circulaire kansen in kaart brengen? Neem dan nu contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek. Het team van het Big Data Value Center staat voor u klaar!