WAARMEE KAN HET BIG DATA VALUE CENTER U VAN DIENST ZIJN?

Slim gebruik van data en technologie gecombineerd met specifieke domeinkennis biedt kansen. Het BDVC is een toepassingscentrum gespecialiseerd in Big data; wij laten u zien waar uw kansen liggen èn dat het kan en werkt.

De echte uitdaging ligt niet zozeer in het toepassen van big data analytics, maar in het samenbrengen van de verschillende experts die kennis hebben van databases, analytics, visualisatie en vooral ook domeinkennis. Wat vaak vergeten wordt is de kennis waar staat welke relevante externe data. Het BDVC orkestreert deze bundeling van krachten en zo wordt stapje voor stapje gewerkt naar de oplossing.

Onze Menukaart

AWARENESS

Tijdens deze bijeenkomst krijgt u antwoord op de vraag ‘wat kan big data voor mijn organisatie betekenen?’ Het is een algemene introductie op big data gevolgd door toelichtingen op specifieke voorbeelden door big data experts. Bedoeld om het management op één niveau te krijgen en de eerste contouren voor ‘operational value’ te definiëren. Awareness kan ook bereikt worden door het spelen van onze Big Data Game. 

Kosten ca. 1 - 3 K

BIG DATA GAME

The Big Data Game is een spel rondom fictieve Data-Driven Innovaties. Spelers ontwerpen een Data Driven Innovatie (DDI) en concurreren of werken samen. Het helpt spelers inzicht te krijgen in het 'bedrijfsecosysteem' rondom datagedreven innovaties.  Het kan gespeeld worden bij BDVC of op Locatie. Meer informatie over de Big Data Game

Spelen spel (max 10 deelnemers) ca. 600 - 800 Euro

HANDS ON SESSIE

U bent op de hoogte van wat big data voor u kan betekenen en wilt gaan experimenteren.Ter voorbereiding analyseren wij uw data en combineren dat eventueel met andere externe data. Tijdens de hands-on sessie gaat u samen met onze ervaren big data experts aan de slag met uw vraag en (uw) data. Het levert inzicht op in de aanpak, denkwijze en methoden voor mogelijke oplossingen van uw vraag

Cruciaal is een haarscherpe formulering van uw vraag en vraag achter de vraag, pas dan kan het BDVC het juiste team samenstellen. Het lijkt een open deur, het is ook een open deur.

Kosten ca. 5 tot 10 K

CHALLENGE

Uit de hands on sessie ontstaat een veelbelovend concept; dit kan in een challenge verder worden uitgewerkt. Dit betreft een intensief, op maat gemaakt programma, dat een inspirerend en werkbaar idee voor een nieuw product of dienst oplevert. Ons team bestaat uit specialisten met verschillende achtergronden.

Kosten ca. 25 tot 35 K (doorlooptijd 3 tot 5 maanden)

UW RESEARCH & DEVELOPMENT AFDELING

Het ontwikkelen van big data toepassingen vergt soms een andere werkwijze, die niet past binnen de eigen organisatie. Voor de research & development fase kan het BDVC ingezet worden als huislab. Onze werkwijze blijft hetzelfde, uit ons netwerk van ruim 3000 experts stellen we steeds een team samen dat het beste past bij uw vraag en organisatie. Zo kunt u gemakkelijk veel kennis en kunde accommoderen.

 

FACILITEITEN

Databassin; met deze faciliteit kunt u experimenteren met open, semi en gesloten datasets.

Collaboratorium; een 'gesloten' ruimte waar geëxperimenteerd kan worden met state of the art toolings voor big data vraagstukken. Tevens kan gebruik gemaakt worden van de uitgebreide datasets van het databassin.

Bekijk hier onze online brochure.

 

BIJ WAT VOOR TYPE BIG DATA VRAAGSTUK KUNNEN WIJ U ONDERSTEUNEN?

Big data oplossingen voor de (gemeentelijke) overheid

> Big data oplossingen voor het MKB

Big data is een ontwikkeling die razendsnel om zich heen grijpt. Een mooie kans om de bedrijfsvoering te optimaliseren, nieuwe businessmodellen te ontwikkelen. Wilt u aan de slag, maar heeft u tot dusver moeite om daar praktisch invulling aan te geven. Kom dan langs bij het BDVC en laat u verrassen.

Het woord 'value' is belangrijk in de naamgeving van het centrum. Data levert meerwaarde op wanneer je er slimme dingen mee doet, zoals het maken van nieuwe combinaties, die niet eerder mogelijk waren of teveel tijd kostten. Waarde is voor ons meer dan alleen euro's; waarde gaat ook over persoonlijk welzijn, sociale betrokkenheid en duurzaamheid.

Het BDVC levert altijd maatwerk, geen organisatie is immers hetzelfde.