Graduation-hat
Start masterclasses Big Data bij Windesheim Flevoland
Windesheim Flevoland start vanaf 1 februari 2014 met een serie masterclasses over Big Data. De masterclasses zijn ontwikkeld in samenwerking met Almere DataCapital, een platform gericht op het eenvoudiger en goedkoper verwerken van data. In de masterclasses staat het inzichtelijk maken en interpreteren van grote hoeveelheden data centraal.

Doctor Tijn van der Zant, lector Robotica bij Windesheim Flevoland: “Big Data zijn verzamelingen van grote hoeveelheden gegevens. Uit deze gegevens kan veel nuttige informatie worden gehaald met behulp van slimme software. Binnen bedrijven moet dan wel de juiste expertise voorhanden zijn om met deze software te werken. Wij spelen hier met de masterclasses Big Data op in door de deelnemers praktijkgericht wegwijs te maken in deze dataverwerkingsprogramma’s. De opgedane kennis kunnen ze vervolgens toepassen binnen hun eigen bedrijf.”

Praktijk centraal
Tijdens de masterclasses leren de deelnemers om met behulp van software patronen te ontdekken in grote hoeveelheden data. Dit is nuttig voor het leggen van verbanden tussen gegevens. Op die manier is het voor bedrijven mogelijk om op basis van aankoopgedrag van klanten informatie te vergaren over bijvoorbeeld geslacht en inkomen van de klant, maar ook over levensgebeurtenissen als huwelijk, geboorte en echtscheiding. Een bedrijf kan vervolgens groepen klanten indelen op basis van kenmerken en daardoor bijvoorbeeld efficiënter producten inkopen.

Samenwerking met Almere DataCapital
Windesheim Flevoland werkt voor het ontwikkelen van de masterclasses samen met Almere DataCapital. Hans Wormer, programmamanager Almere DataCapital: “Almere heeft de ambitie om de datahoofdstad van Nederland te worden. Dat kan alleen als onze eigen ondernemers in Almere en de regio zich bewust worden van de grote kansen die Big Data biedt voor nieuwe bedrijvigheid. De masterclasses Big Data van Windesheim Flevoland bieden hen de kans om op praktijkgerichte wijze te leren zien waar kansen liggen en om in te spelen op producten en diensten waar de markt om vraagt.”

Voor wie?
De masterclasses Big Data starten in februari 2014 en vinden elke donderdagavond plaats van 18.30 tot 21.00 uur op Windesheim Flevoland. De masterclasses zijn toegankelijk voor zakelijke professionals met interesse voor de intelligente verwerking van Big Data. Specifieke voorkennis is niet vereist. Wilt u zich aanmelden? Dat is mogelijk via de website van Windesheim Flevoland.