data

16 BIG DATA MKB-CAFE: 'ALLES MET DATA: LINKED, OPEN, SEMI-OPEN, GESLOTEN DATA'

Donderdag 25 juni 2015 - 15.00 - 18.00 uur

Het Big Data Value Center Almere nodigt u in samenwerking met Kamer van Koophandel uit om op donderdag 25 juni 2015 deel te nemen aan het Big Data Café: Een bijeenkomst waar naast het BDVC 3 sprekers komen vertellen wat het MKB kan doen met diverse data-sets. De bijeenkomst wordt gehouden in het Big Data Value Center Wisselweg 33 1314 CB Almere, waar gewerkt wordt aan concrete toepassingen van Big Data.

Inloop is vanaf 14.30 uur. 

15.00 uur - Welkom en introductie - Alwin Sixma, Directeur BDVC

15.15 uur - Gebruik van de data van de KvK via BDVC nu mogelijk! - Gaston Crolla, Kamer van Koophandel

15.35 uur - Platform Linked Data Nederland - Linda van den Brink*

15.55 uur - Almere=Open - John Vrenegoor, Gemeente Almere**

16.15 uur - Korte Pauze

16.25 uur - Brainstorm 'Wat kan het MKB met Data?' - Alle sprekers en u

Rond 17:00 sluiten wij zoals gebruikelijk af met een netwerkborrel.

 

* Linda van den Brink geeft een korte intro wie Platform Linked Data Nederland is, wat Linked data is en kan betekenen. Daarna gaat ze in op een prototype dat ontwikkeld is met data van de basisregistratie grootschalige topografie en andere basisregistraties en ze zal dit prototype ook demonstreren.

**John Vrenegoor geeft een presentatie welke data door Gemeente Almere opengesteld is en wordt.

 

Heeft u nu al een concrete vraag over Big Data of bent u tegen een Big Data uitdaging aangelopen in uw bedrijfsvoering, mail ons uw vraag. Tijdens de bijeenkomst zullen wij uw vragen beantwoorden.

Na afloop van deze bijeenkomst heeft u kennis gemaakt met de kansen en mogelijkheden van hoe het MKB aan de slag kan Data. U heeft inzicht gekregen in een innovatieve aanpak hoe u waardevolle meerwaarde voor uw bedrijf of klanten van uw bedrijf kunt creëren.

Inschrijven
Via dit aanmeldformulier kunnen u en collega ondernemers uit uw netwerk zich inschrijven. Dit kan tot en met 24 juni 2015. Wees er tijdig bij, gelet op eerdere sessies verwachten we veel belangstelling en de inschrijving sluit bij 50 deelnemers.

Wij verwelkomen u graag op donderdag 25 juni in het Big Data Value Center op onze locatie aan de Wisselweg 33 1314 CB  Almere

De waarde van Big Data
Data levert (meer)waarde op wanneer je er slimme dingen mee kunt doen. Big Data is een nieuwe natuurlijke hulpbron geworden, die we met behulp van geavanceerde analytische software en visualisatie kunnen interpreteren om te komen tot een slimmere wereld met talrijke kansen om daar geld mee te verdienen. Niet alleen voor grote bedrijven maar vooral ook voor het MKB. Het gaat om kennis, kunde en kassa. Met de inzet van analyse en visualisatie van Big Data is het mogelijk patronen in data bloot te leggen, combinaties te maken die op individueel niveau niet mogelijk zijn, campagnes te analyseren etc. Big Data geeft inzicht vragen vanuit de markt, leidt tot het ontdekken van nieuwe waardevolle producten, optimalisatie van dienstverlening en geeft inzichten in de eigen doelgroepen. Hoe kunnen organisaties snel reageren op signalen uit de markt? Hoe verhoog je klantloyaliteit? Hoe speel je snel in op behoeften van klanten?

De toepassingen van Big Data zijn grenzeloos en eindeloos.

Locatie: Big Data Value Center, Wisselweg 33 1314 CB  Almere
Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. gsm 06-53642168

 

 
Gepubliceerd
:
11-5-2015
Auteur
:
Hans van Bragt