logo surfsara
Onderzoek BI & Big Data Innovatie bij Nederlands MKB
SURFsara, één van de kernpartners van het Big Data Value Center, ondersteunt onderzoekers in Nederland en werkt intensief samen met de academische gemeenschap en het bedrijfsleven. Binnen SURFsara wordt momenteel door een student van de Universiteit van Amsterdam een onderzoek uitgevoerd in het kader van een Master Thesis 'Enabling Business Intelligence Innovation at Dutch SME's. Het doel van het onderzoek is om een model te creëren waarmee het Algemeen Management, Operationeel Managers en BI & Data Managers binnen het MKB een compleet beeld  kunnen krijgen hoe BI en Big Data innovatie binnen hun organisatie succesvol ingezet kan worden.
 
Met dit model moet het mogelijk zijn juist die kritische succesfactoren te benoemen waarmee resources zijn te optimaliseren en er een maximaal positief effect op de organisatie is. MKB bedrijven kunnen zo hun concurrentiepositie verbeteren waarbij de juiste inzet van BI en Big Data een onderscheidende factor is.Ervaring uit de MKB praktijk ten aanzien van het (huidig) gebruik van BI en Big Data toepassingenis welkom om dit onderzoek mede tot een succes te maken.
 
Wij nodigen u daarom van harte uit om deel te nemen aan een enquête en zo uw bijdrage te leveren aan dit onderzoek. Meer informatie vindt u als u deze link volgt. 
Bron
:
SURFsara
Gepubliceerd
:
17 juni 2014
Auteur
:
Vivian Vijn