netwerk 01

MKB+ Partnernetwerk BDVC

Het Big Data Value Center (BDVC) is een open innovatiecentrum voor datagedreven innovatie en waarde-creatie. De organisatie waar we aan bouwen is de aanjager en agendasetter van datagedreven innovatie voor het MKB en de publieke sector. Het MKB+ Partnernetwerk is bedoeld voor bedrijven die willen kijken wat Big Data oplossingen voor hun organisatie en hun klanten kunnen betekenen. Deelname biedt een aantal aantrekkelijke voordelen.

BDVC biedt een jaarlijks lidmaatschap van 1000 euro aan. Deelnemende bedrijven ontvangen daarvoor een aantal voordelen:

  • Jaarlijks ledenevent over big data
  • Toegang tot thematische specials, MKB-café’s en hands-on sessies
  • Beschikbaarheid van het data innovatie bassin* en begeleidingsfaciliteiten voor u en uw opdrachtgevers op afspraak. Zelf spelen met data en tools
  • Mogelijke deelname aan het A-team**
  • Korting op trainingen in BDVC
  • Vermelding bedrijfslogo en -omschrijving op website BDVC. Plaatsen logo BDVC op eigen website
  • Kunnen bijdragen aan de big data mediatheek met uw publicaties en documenten relevant voor data innovatie
  • Mogelijkheid tot bijdragen aan de ontwikkeling en volwassenwording van de data-innovatie markt

Veiligheid en faciliteiten

Wij garanderen dat de gesloten datasets niet naar buiten weggesluisd worden. Om de veiligheid te waarborgen is de data die de organisaties inbrengen alleen toegankelijk binnen BDVC/SURFsara. In het BDVC/Surfsara bassin wordt een beveiligde infrastructuur aangeboden voor opslag, analyse en visualisatie. Naast de infrastructuur zal er ook begeleiding zijn. Al met al een laagdrempelige voorziening. Bij de beschikbare software tools zal speciale aandacht besteed worden aan instrumenten die bediend kunnen worden door niet data- en/of analyse specialisten. Er zal een financieel kickback-systeem worden ontwikkeld voor de leveranciers van de gesloten datasets als deze datasets worden toegepast in nieuwe producten/diensten. Zo ontstaat de mogelijkheid om tegen lage aanvangskosten nieuwe producten/diensten te ontwikkelen. Tevens kan waarde worden gecreëerd uit gesloten datasets van organisaties die anders deze data niet meer zouden gebruiken.

*Data-innovatie bassin

IIn het BDVC kan het MKB in ons databassin experimenteren met eigen data, data van opdrachtgevers en (semi-)open en gesloten datasets voor vernieuwende toepassingen in markt en maatschappij. Het MKB kan hiermee nieuwe kansen en business ontwikkelen.

**A-team

Een A-team is een multidisciplinair team met ervaring uit verschillende vakgebieden. Deze stellen wij samen voor opdrachten van het MKB of organisaties met een big data vraagstuk. Innovatie ontstaat door vanuit verschillende disciplines naar een vraagstuk te kijken. Dit is anders dan een kant en klare oplossing kopen. Het netwerk van het BDVC bestaat uit specialisten die ervaring hebben in dit soort processen. Samen met de vraagstellende organisatie geven zij betekenis aan data, informatie, inzicht en interventie. Bij opdrachten kijken we in ons MKB+ Partnernetwerk of er partners zijn die ons kunnen versterken in het A-team.

Interesse? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en wij nemen contact met u op.

Bron
:
BDVC
Gepubliceerd
:
23-2-2015
Auteur
:
Vivian Vijn