Groepsfoto MKBPartnernetwerk

MKB+Partnernetwerk opgericht

Samen Nederlandse bedrijven helpen innoveren met big data en datagedreven werken

Het op 3 december 2015 opgerichte MKB+Partnernetwerk van het Big Data Value Center gaat Nederland helpen innoveren met big data en datagedreven werken. Het MKB+Partnernetwerk van bedrijven bundelt de kennis, de kunde, de menskracht, domeindeskundigheid en technische oplossingen. Samen met het Big Data Value Center gaat het netwerk bedrijven en overheden helpen met de bewustwording rond big data en de concrete vraag die opgelost kan worden. Over het algemeen zijn bedrijven zich bewust van de kansen van big data, maar zijn in de praktijk niet in staat om een échte datagedreven cultuur te creëren. Weten en voorspellingen kunnen doen op basis van eigen data en andere data, is kunnen anticiperen op de markt. In het Big Data Value Center kan je in een veilige omgeving spelen met het formuleren van de vraag en de data. De MKB+Partners gaan daarbij helpen.

Internet=big data
Nederland loopt achter op onze omringende landen en zeker ook op de USA en Azië. De meeste bedrijven zijn net toe aan business intelligence, gericht op analyse van bestaande data. Terwijl de grote winst te behalen valt uit real-time en voorspellingen. De beste manier om de achterstand in te halen is dan ook om de stap naar business intelligence over te slaan en de voorsprong te vergroten door voorspellende modellen daadwerkelijk in de praktijk toe te passen. De reactie op de technische ontwikkelingen in deze tijd zijn te vergelijken met die op de komst van het internet midden jaren negentig van de vorige eeuw. Als men toen had geweten wat er nu allemaal door internet is veranderd en mogelijk is, waren bedrijven veel eerder begonnen. De hype big data leverde de afgelopen jaren niet de business op voor aanbieders van oplossingen zoals gedacht. Maar het tij lijkt nu te keren. Er is een kentering merkbaar van interesse naar big data bij bedrijven.

Beslissers moeten moed tonen
Het begint allemaal bij een visie vanuit de directie. Beslissers, DGA’s en CEO’s die durven te investeren in datagedreven werken zullen hun voorsprong vergroten. Er zijn nu nog te veel beslissers die zich geen voorstelling kunnen maken van wat big data voor hun organisatie kan betekenen. De oplossingen zijn er wel, maar die vinden niet hun weg naar het MKB. De afgelopen jaren werd er wel aangebeld en mochten big data bedrijven in de hal wachten, maar de laatste tijd mogen ze ook af en toe op een stoel zitten om het verhaal te vertellen.
Denk groot en start klein is ons advies. Met een proof of concept kan je klein beginnen in je organisatie. Met de samenwerking tussen BDVC en het MKB+ Partnernetwerk bundelen we ongelofelijk veel kennis, kunde en technische mogelijkheden. Maak er gebruik van en kom bij ons langs!

Kijk bij het overzicht welke bedrijven lid zijn van ons MKB+ Partnernetwerk.

Bron
:
BDVC
Gepubliceerd
:
4 december 2015
Auteur
:
Vivian Vijn