Dollarphotoclub 71848605 klein
Programma Commit2Data
Innovatie is een belangrijke voorwaarde voor economische groei. Toepassing van ICT wordt daarbij steeds belangrijker. Daarom komt de komende twee jaar bijna 40 miljoen Euro speciaal beschikbaar voor ICT-onderzoek en innovatie. Het ministerie van Economische Zaken (EZ) draagt 7 miljoen euro bij, TNO 12 miljoen en de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) 20 miljoen euro.

Een van de speerpunten van het de Kennis en Innovatie agenda ICT is het nieuwe publiek-private samenwerkingsprogramma op het gebied van big data: Commit2Data. Dit programma kent vier thematische actielijnen: use-inspired research, valorization sprint, dissimination. 

Doel van het COMMIT2DATA programma is om de Nederlandse top-5 kennispositie in big data te behouden en te versterken. Het programma bundelt en focust zich op kennis op het gebied van data wetenschap, middelen en financiering in private, publieke en overheidssectoren. Het programma leidt tot een duurzame bijdrage aan het human capital agenda op het gebied van big data, geeft vervolg aan de resultaten van eerdere investeringen in ICT en big data, en zal bijdragen aan de regionale ankerpunten voor de valorisatie en de verspreiding van big data. Het programma bouwt voort op de uitstekende Nederlandse ICT-kennis, geconsolideerd wetenschappelijk onderzoek en valorisatie inspanningen van universiteiten en andere kennisinstellingen, en bewezen succesvolle publiek – private samenwerking in ICT zoals in het precursor programma. COMMIT2DATA zal hightech ondernemers stimuleren en zal Nederland vooruit helpen richting belangrijkste haven op het gebied van big data.

Whitepaper

Bron
:
SmartIndustry
Gepubliceerd
:
16 maart 2016
Auteur
:
Vivian Vijn