Foodcube 256x169

FoodCube

De transitie in de zorg richt zich steeds meer naar preventie als belangrijk onderdeel voor zorg. Een gezonde levensstijl is hierbij essentieel. Gezonde voeding, in combinatie met een gezonde leefomgeving en voldoende lichaamsbeweging, kan het ontstaan van vele (chronische) ziektes, zoals hart- en vaatziekten, kanker, diabetes in overgewicht voorkomen. Gezondheid is ons belangrijkste bezit. Alle kennis die we kunnen verkrijgen om gezond te blijven is dan ook belangrijk. 

Wat doet het

De FoodCube biedt een veilige data omgeving om de informatiestromen van de verschillende initiatieven te verbinden. Eerst met een paar gerichte toepassingen en later opschaalbaar en uitgebreid naar de hele voedsel- en gezondheidsketen. De Food Cube verbindt dan de hele voedingsketen van boer, producent, verwerker, distributeur, supermarkt tot consument en gebruiker via een veilige ICT infrastructuur. Hierdoor is het mogelijk om de effecten van voeding op de gebruiker in kaart te brengen en om inzicht te krijgen per individu wat de effecten zijn van de voeding die hij tot zich neemt op zijn algehele gezondheid. Door de FoodCube komt data beschikbaar voor verdere verrijking, analyse, interpretatie en visualisatie waarmee een boer inzicht krijgt in en controle heeft op zijn productieproces en waarmee een burger weet hoe hij gezond kan
leven en gemotiveerd wordt om dat te doen.

Hoe

De FoodCube verbindt datasets van partijen en projecten in een veilige omgeving onder controleerbare, dynamische omstandigheden.

Ambitie

De FoodCube stelt de (data)keten van gepersonaliseerd voedsel beschikbaar voor samenwerking, onderzoek en ontwikkeling van producten, diensten en business cases

Door wie

De FoodCube is onderdeel van de Flevo Campus en wordt in opdracht van de gemeente Almere ontwikkeld door het Big Data Value Center en TNO, in samenwerking met de use cases WUR, NAK en Aeres hogeschool.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Klik hier voor onze FoodCube flyer.

 

FoodCube bottom logo transp klein