we make the city

WeMakeThe.City festival met prima sprekers

Een stad is als een festival. Omdat er altijd iets te doen is; een lezing, een workshop, een evenement, een tentoonstelling, een feestje. Er gebeurt altijd wel ergens iets. Zo ook tijdens WeMakeThe.City. Jij beslist wat je wil zien, leren, delen, doen, bezoeken. https://www.youtube.com/watch?v=_eaDdM0olgc

Op woensdag starten we met belangrijke vragen als: Hoe maken we een nieuwe stad in dit uitdagende tijdsgewricht? En hoe kunnen we iedereen betrekken? Professionals uit de hele wereld delen inzichten, kennis en ervaringen. In de middag vindt de allereerste State of the Region plaats, gevolgd door een internationaal keynote speakers programma en de feestelijke opening van WeMakeThe.City.

Op donderdag organiseren we met onze partners in de stad en metropoolregio themaconferenties. Deze bijeenkomsten gaan over concrete stedelijke opgaven. Hoe maken we onze directe leef- en werkomgeving bereikbaar, veilig, groen of duurzaam voor iedereen? Ook vindt het Amsterdam City Event plaats, een kennisdag voor alle Amsterdamse ambtenaren.

Op vrijdag staan de gebieden in Amsterdam en de metropoolregio centraal die de komende jaren gaan verder worden ontwikkeld. In de ochtend zijn er programma’s over urban strategies, placemaking en community building. In de middag gaan alle deelnemers de stad in, om ter plekke te werken aan de uitdagingen van al deze gebieden.

In het weekend openen 120 stedelijke initiatieven hun deuren; van broedplaats tot buurthuis, van stadstuin tot daktuin en van foodcourt tot startup. De stad en regio veranderen in één groot festival met urban talks, workshops, stadsexpedities, feestjes en exposities.

 

Meer informatie https://wemakethe.city/nl/programma