5sterrenmodel

Linked Data spel Play-a-Lod beschikbaar

De afgelopen periode is door het Play-a-LOD team, samen met onze vormgever, de drukker en onze beheerders, hard gewerkt om de het Play-a-LOD linked data spel op te leveren. En we zijn reuze trots op het mooie resultaat!

 

Naast het bordspel, dat met een aantal spelers gespeeld kan worden, is de data waarop het spel gebaseerd is ook digitaal beschikbaar als Linked Data en met verwijzingen naar bijv. Wikidata. De speelkaarten bevatten een QR-code, waarmee je naar de beschikbare data van een kaart kunt navigeren, zoals het hier gegeven voorbeeld van een Arend De opzet van het spel, de spelregels, een link naar de scorekaart, etc. kun je vinden op dewww.playalod.nl pagina. 

 

Kort samengevat, de spelers maken m.b.v. de kaarten een mogelijke dierenontologie en voor alle triples die je kunt neerleggen krijg je punten en de speler die aan het einde de meeste punten heeft, heeft gewonnen.

 

We zijn zo enthousiast over het spel, dat we ook aan uitbreidingen op het spel zitten te denken (vergelijkbaar met hoe Catan werkt). Zo, zou je een geo spel kunnen krijgen, een onderwijs spel, etc. waarbij kaarten uit verschillende spellen met elkaar gecombineerd kunnen worden. Dat zou een mooie vervolgstap kunnen zijn en dat zou het basisprincipes van Linked Data helemaal mooi kunnen illustreren. Vooralsnog is dit een idee in onze hoofden. We moeten eerst nog de distributie en het verkoopproces van dit spel verder inrichten wat we uiteraard ook op de www.playalod.nl pagina zullen zetten. Op dit moment kunt u via Bol.com Play-a-LOD bestellen

 

Op donderdag 20 juni zullen we het Play-a-LOD spel voor het eerst presenteren op het PLDN evenement in Amsterdam en omdat MarkLogic inmiddels ook één van PLDN-sponsors is geworden zullen we dat dan ook aankondigen.