Digitale randvoorwaarden REOS regio's

PLDN Online 2022 - een serie van Linked data webinars

Gedurende het gehele jaar 2022 organiseert PLDN een serie van kennisdelingssessies over de toepassing en techniek van Linked Data. Elke tweede donderdag van de maand, van 14:00 – 15:00 belichten we een specifiek onderwerp, en als startpunt zijn de eerste sessies gepland rond de toepassing van Linked Data in verschillende overheidsdomeinen.

De iGO Knowledge Graph - Kadaster

Datum: Donderdag 13 januari 2022
Tijd: 14:00-15:00 uur (online)
Meld je aanaanmeldformulier

De naam zegt het al, de Integrale Gebruiksoplossing (iGO) maakt het mogelijk om data uit meerdere geobasisregistraties integraal te kunnen gebruiken. Het Kadaster Datascience team heeft het afgelopen jaar in opdracht van het programma DiS-Geo van BZK gewerkt aan de ontwikkeling van de iGO. Tijdens deze demo sessie neemt het Kadaster Datascience Team je mee in het project. We staan stil bij de uitdagingen en gaan in op de gekozen architectuur bij de ontwikkeling van de iGO Knowledge Graph. We staan stil bij de uitdagingen en gaan in op de gekozen architectuur bij de ontwikkeling van de iGO Knowledge Graph.

Erfgoed & Linked Data + Lancering LD Wizard

Datum: Donderdag 10 februari 2022
Tijd: 14:00-15:00 uur (online)
Meld je aanaanmeldformulier

In deze sessie zal Enno Meijers (Netwerk Digitaal Erfgoed) ingaan op de rol van Linked Data in het Erfgoed domein. In het tweede deel van deze sessie zullen we de LD Wizard tool & community plannen lanceren.

De miljoenennota met linked data

Datum: Donderdag 10 maart 2022
Tijd: 14:00-15:00 uur (online)
Meld je aanaanmeldformulier

Wist u dat Ministerie van Financien ook met Linked Data werkt bij de totstandkoming van de Miljoenennota. En de plannen gaan nog veel verder. In deze sessie neemt Flores Bakker (Ministerie Financien) u mee in deze ontwikkelingen.

Linked Data in het Onderwijs

Datum: Donderdag 14 april 2022
Tijd: 14:00-15:00 uur (online)
Meld je aanaanmeldformulier

De onderwijssector was al vroeg betrokken bij de Linked Data ontwikkeling in Nederland. Henk Nijstad (Kennisnet) en Frederik Oorschot (SLO) organiseren dit webinar om inzicht te bieden in de laatste ontwikkelingen op het gebied van Linked Data in het onderwijs.