nationale denktank
Nationale DenkTank zoekt maatschappelijke ingenieurs
De Nationale DenkTank zoekt twintig jonge academici en promovendi om gedurende vier maanden aan visionaire, creatieve én praktische oplossingen voor een urgent maatschappelijk probleem te werken. Het centrale thema is Big Data.
Hoe kunnen we Big Data gebruiken om Nederland nog beter, duurzamer of veiliger te maken? En wat is er nodig om dat te realiseren – van motiveren van talent tot waarborgen van privacy en instemming door burgers?
 
Deelnemers ontwikkelen in een korte, intensieve periode vaardigheden op het gebied van teamwork, problemen oplossen en presenteren: ze stappen in een snelkookpan van ideeën en persoonlijke ontwikkeling. Het team kan daarbij rekenen op de input van experts uit de wetenschap, het bedrijfsleven en de overheid en wordt begeleid door projectmanagers van McKinsey & Company.
 
De DenkTank doorbreekt bij haar onderzoek bestaande kaders en ontwikkelt een eigen visie. Nodig is een gemotiveerde groep talentvolle promovendi, pas afgestudeerden en masterstudenten met uiteenlopende ervaringen en het vermogen om buiten de kaders te denken. Bèta's, alfa's en gamma's; wiskundigen, filosofen, economen, ontwerpers (van welke studierichting dan ook) zijn van harte welkom.
 
Ben jij die ‘maatschappelijke ingenieur' die verder kijkt dan zijn/haar neus lang is en die maatschappelijke leiders een spiegel kan voorhouden? Meld je dan uiterlijk 27 april 2014 aan via http://www.nationale-denktank.nl/ voor een unieke ervaring bij de Nationale DenkTank.
 
Eerst nader kennis maken is ook mogelijk. Er is een informatiebijeenkomst in Amsterdam op 17 april om 19.30 uur. Je hoort dan meer over het programma en maakt kennis met oud-deelnemers van de Nationale DenkTank. Aanmelden hiervoor kan door een e-mail te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
 
Bron
:
VulHierDeBronIn
Gepubliceerd
:
VulHierDePublicatieDatumIn
Auteur
:
VulHierDeAuteurVanHetArtikelIn